Generell informasjon

Wintersavannahs er oppført på Norsk Miniature American Shepherd Klubb's (NMASK) oppdretterliste. Vi er dermed forpliktet til å følge Norsk Kennel Klub's etiske retningslinjer for hundeavl, samt de regler gjeldende i NMASK for formidling av valper.

Valpene vokser oppe inne i huset, og får dermed meget god preging på mennesker og andre hunder/raser. Hos oss er de vant til å bli håndtert, og de er vant til alle lyder som er i et vanlig hjem. Det er viktig for oss å bruke mye tid på valper og nye eiere.

Det vil være gjennomsnitt to eller tre kull i året hos oss, fordelt på flere raser. Vi har flere fastboende hjemme, i tillegg til at vi har hunder ute på fôr. Det er ikke alle tispene vi vil benytte avlsretten på, da de ikke oppfyller våre krav. For oss er det viktig å bruke hunder i avl som holder mål når det gjelder temperament, helse, eksteriør og bruksegenskaper. Vi har stor tro på kombinasjonene vi gjør, og vi avler i første omgang til oss selv og til vårt avlsporgram. Vi setter ingen kombinasjoner vi ikke beholder avkom fra iform av helfor, halvfor eller avlsrett. 

Dersom det er geografisk mulig vil vi gjerne at nye eiere kommer hit i hvert fall en gang før de henter valpen. Det første besøket er selvfølgelig uforpliktende både for eventuelle valpekjøpere og for oss.


Etter at valpene våre har flyttet til sine nye hjem prøver vi å gi en så god oppfølging som mulig. Vi gir råd, og veileder våre valpekjøpere etter beste evne. Vi prøver også å hjelpe til med treningstips, og hjelper gjerne de av valpekjøperne som vil med å stille ut hunden. Det at vi vil ha ett eller to kull i året gjør at vi har kapasitet til å følge opp slik vi ønsker, og det gjør også sitt til at mange av hundene kommer på utstilling. Og er man ikke interessert i utstilling eller andre sporter, så følger vi  gjerne opp for at hunden skal fungere i det daglige så godt som mulig.

For oss er utstilling en spennende og artig hobby, samtidig som det gir oss en god vurdering av våre hunder. Hundeutstillinger er svært viktig for å bedømme resultatet av avlen opp mot den offisielle rasestandarden.


"En utstillingskritikk forteller ikke om hunden vil kunne gi gode avkom - den forteller hvordan hunden ser ut i forhold til rasebeskrivelsen."


Om våre valpekjøpere har et ønske om å starte med utstilling men ikke helt vet hvor man skal begynne, så er vi mer en gjerne behjelpelige med å hjelpe til med dette. Vi har erfaring med utstilling, og for oss er det viktig at hunder fra vårt oppdrett stilles. Vi hjelper til med det som man måtte ønske, om det er å stille hunden for deg eller bare om du har spørsmål. Vi møter også gladelig opp på utsillingen for støtte, om det skulle være av ønske. Norsk Kennel Klub har et hefte som er nyttig, og er forklarende ifht. utstilling. Se link

Ny i ringen